100 TOP Real Time Agile Testing Multiple choice Questions and Answers pdf download

Read the most frequently asked 100 top Agile Testing multiple choice questions and answers PDF for freshers and experienced

Agile Testing Objective type Questions and Answers List


1.Involving the team in Planning and Estimating and providing early feedback on Delivery Velocity is BEST used to mitigate what kind of risk?
A. Schedule flaws
B. Requirements creep
C. Employee turnover
D. Poor productivity
Ans: A

2.Which of the following is the BEST approach for estimation?
A. Expert opinion
B. Analogy
C. Disaggregation
D. A combination of all of the above
Ans:D

3.When forming an Agile project team it is BEST to use:
A. Generalized Specialists
B. Top management officials
C. Highly specialized developers
D. All of the above
Ans:A

4.What is the unit of measurement that is used to measure the size of a user story for an Agile project?
A. Function points
B. Story points
C. Work breakdown points
D. Velocity points
Ans: B

5.How is Agile planning different from the traditional approach to planning9
A. Agile planning is done only once
B. Agile planning is non iterative
C. Agile planning places emphasis on the plan
D. Agile planning places emphasis on planning and is iterative
Ans: D

6.When analyzing processes, what becomes increasingly significant for managers to understand in regards to individual skills?
A. A group understanding of processes allows teams to execute their jobs more effectively and efficiently, hut it can never substitute skill
B. A process is more easily developed when the customer is more directly involved in its development
C. Skilled individuals are not necessarily required to be involved w’ith analyzing processes
D. Skill sets are absolutely crucial in the planning and execution of specific processes, html not its analysis
Ans: A

7.The 1OCCSS of testing Delivered or “done done” stones is known as:
A. Unit Testing
B. Integration Testing
C. Exploratory Testing
D. Release Testing
Ans: C

8.Which of the following is NOT one of the five core risk areas common to all projects?
A. Specification Breakdown
B. Scope Creep
C. Strategic Alienation
D. Intrinsic Schedule Flaw
Ans: C

9.A Persona used within an Agile user story can he thought of as:
A. A person who viIl only use the application infrequently
B. A person who will influence early adopters of the application
C. A formally-assigned user-acceptance tester
D. An imaginary representation of a user role
Ans: D

10.What are the benefits of using Sidky Agile Measurement Index (SAMI) to measure agility of your organization?
A. Return on time invested (ROTI) can be calculated quickly and accurately.
B. Avoid random selection of methodology, make sure practices work coherently and ensure practices focus on value delivery.
C. Perform Earned value management (EVM).
D. Avoid risk on critical projects.
Ans: B

11.If a team can complete 10 story points In an iteration then how long will it take for the team to complete 100 story points?
A. 10 Iterations
B. 10 waves
C. 20 Iterations
D. 20 waves
Ans: A

12.What is NOT a characteristics of a good user story?
A. Value
B. Negotiable
C. Estimatable
D. Dependant
Ans: D

13.What Agile principle can help in chaordic situation?
A. Incremental delivery
B. Continuous Integration
C. PMO policy
D. Latest technology
Ans: A

14.For one of your product, optimal cost of change (CoC. was estimated to be 100 story points but at the end of the iteration actual C0C was found to be 200 story points. What is the Technical debt that your project had encountered (if any)?
A. None. “Velocity” the great equalizer will take care of Technical debt.
B. None. Your developers will work extended hours to pay back the Technical debt in next iteration so it can be ignored for now.
C. 100 Story points
D. 200 Story points
Ans: C

15.A person who makes decision and practices Scrum to the core is performing what role?
A. Pig
B. Chicken
C. Scrum Master
D. Scrum Team
Ans: A

16.What does “Timeboxed” means in Agile terms?
A. Fast
B. Flexible
C. Frequent
D. Fixed
Ans: D

17.According to Agile manifesto what carries more value?
A. Individuals and interactions over processes and tools.
B. Individuals and interactions over people and technique.
C. Individuals and interactions over projects and tools.
D. Individuals and interactions over products and tools.
Ans: A

18.There was an Issue In your project and your manager kept asking “why?’ several times. What is he doing?
A. He Is executing collaboration.
B. He is executing “Five whys” a Lean tool.
C. He Is executing “get your attention” tool.
D. None of the above
Ans: B

19.How does tools like FIT and Fitness compliment Agile?
A. Automated Acceptance Tests
B. Continuous Integration
C. Unit Test
D. Code coverage metrics
Ans: A

20.You are working on a newly formed Agile team. Your coach gathers the team and asks every one to close their eyes and start counting one at a time, synchronously. What is the coach trying to do with this exercise?
A. Collaborating using circle counting game.
B. Coordinating using mute mapping game.
C. Consensus gathering using some random game he Invented.
D. Consent gathering using some random game he Invented.
Ans: A

21.Who can be the best user proxy?
A. ScrumMaster
B. Customers
C. Agile coach
D. Developer
Ans: B

22.What do you infer from this following user story? “As a sales agent, I want a client search feature so that I can find my preferred clients quickly and easily.”
A. Good. No additional information required.
B. Good. Need clarification on “quick and easy” for UI testing.
C. NOT good. Too big.
D. NOT good. Too small.
Ans: B

23.Wireframes and prototypes are widely used as part of?
A. High-level design
B. Detailed design
C. Empirical design
D. None of the above
Ans: C

24.What is NOT an Agile methodology?
A. Extreme programming (XP)
B. Scrum
C. Crystal Clear
D. PMBOK® 3
Ans: D

25.Iterative development is NOT a good idea for?
A. Back end development
B. Front end development
C. Middleware development
D. Software development
Ans: B

26.Department manager calls you and asks you if you can present an elevator statement to an executive who is planning to make a quick stop in your city for a town hall meeting. He also asks you how much time he need to slot in the agenda.
A. Give him an 0CM of 30 minutes
B. Tell him that you will get back to him.
C. Two minutes and nothing more than that.
D. It depends on the size and complexity of your project.
Ans: C

27.Which Agile methodology advocates the use of problem domain?
A. Extreme programming (XP)
B. Feature-Driven Development (FDD.
C. Scrum
D. Evo
Ans: B

28.According to Declaration of Interdependence (DOl), risk is an expected entity for a project. How is risk tackled in an Agile environment according to DOl?
A. Risk is unmanageable so it should be ignored.
B. Through iterations, anticipation and adaptation.
C. Through continuous integration.
D. Through pair programming.
Ans: B

29.You are a coach facilitating retrospective meeting. What is the main purpose of this meeting that facilitator need to ensure during the meeting?
A. Peer pressure, Fine-grain coordination, Focusing on the few, Daily commitment and Raising impediments.
B. Know the work, Get a fresh start, Commit to shared goals and Create focus and abundance.
C. True-up, Show and tell, Get direct feedback, Offer insights and Ask for help.
D. Inspect and adapt. Look back at how, not what Do (even) better next time.
Ans: D

30.How do you implement action items captured in retrospective meeting?
A. As overhead items in the upcoming release.
B. As overhead items In the current release.
C. Update the Product backlog and prioritize in the next Iteration planning meeting to implement in coming iteration.
D. Utilize the project slack.
Ans: C

31.You are an experienced developer working on a project following Extreme programming (XP). A rookie developer joined your team recently and you see him copy-pasting code from one module to another and running unit tests. What do you think he is doing?
A. He is stealing some ones intellectual property.
B. He Is doing alright. You are allowed to copy paste colleagues code.
C. He is in violation of a design principle called DRY.
D. He is in violation of organization policy.
Ans: C

32.How are EVM metrics used in Agile?
A. They are used to prioritize projects.
B. They are used to monitor project performance
C. They are used to analyze risk.
D. They are used to measure coach’s performance.
Ans: B

33.Before a tester begins the process of exploratory testing, what tool should he have in place to give him an idea of what to explore in the systems and what kinds of things to look for?
A. A Roadmap
B. A Bug List
C. A Defect Document
D. A Charter
Ans: D

34.What type of report provides a bird’s-eye view of the project. It may be produced when the teams updates their release plan, and will allow them to show their progress and predict a completion date.
A. A Burn-up chart
B. A Time Usage Chart
C. An Iteration Plan
D. A Management Report
Ans: A

35.Collaboration requires that the team must take joint responsibility for their work. In order for this to effectively take place, what must the team members build?
A. A definition of done
B. Continuous flow
C. Trust
D. An information radiator
Ans: C

36.In Agile development, when a developer estimates a story point by gauging the amount of effort required to complete a task based on the amount of time she will have to focus exclusively on the task, with no interruptions, what estimate unit is she using?
A. Ideal Time
B. Velocity
C. Alternative Time
D. Time box
Ans: A

37.What two things should be completed before moving on to the next iteration planning begins?
A. the commitment ceremony and an iteration demo
B. emergency request and an iteration demo
C. a retrospective and the commitment ceremony
D. an iteration demo and a retrospective
Ans: D

38.This high-level initial estimate of the requirements is maintained by the Project Owner throughout the entire project. It is dynamic because management can constantly change it to reflect the needs of an evolving product, and its environment.
A. A Timebox
B. A Product Backlog
C. An Iteration
D. A Sprint Backlog
Ans: B

39.The intersection of a trend line for work remaining (or backlog) and the horizontal axis indicating the most probable completion of work at the point in time would be found in which graphical chart?
A. Burn-up chart
B. Velocity graph
C. Burndown chart
D. Execution chart
Ans: C

40.During this Team meeting everyone provides a status update to the other team members. It a 10-15 minute semi-real-time’ status meeting that allows participants to become aware of potential challenges as well as coordinate efforts to resolve difficult and/or time-consuming issues.
A. Brevity Meetings
B. Collaboration Meeting
C. Brown Bag Meetings
D. Daily Stand-ups
Ans: D

41.When a Team takes the opportunity to gather for a meeting and reflect on situations they encountered during a project, in an effort to better align their processes with their changing situations, what Agile tool are they said to be using?
A. A contingency review
B. Brainstorming
C. A lessons learned Scrum
D. A retrospective
Ans: D

42.As a Product Owner is sitting through a demonstration meeting for his product, he realizes that if changed the release schedule of a newly identified feature he could immediately increase the business value of the project without increasing the cost of implementation. By realizing this value and making this last minute adjustment which of the following BEST describes what was done to the project?
A. Improved the quality of a feature in the product.
B. Increase risk of project failure.
C. Change the requirements specification.
D. Increase the ROl of the project.
Ans: D

43.Which of the following is not part of the Manifesto for Agile Software Development
A. Teams and interactions over processes and tools
B. Working software over comprehensive documentation
C. Customer collaboration over contract negotiation
D. Responding to change over following a plan
Ans: A

44.The fifth of the twelve Principles behind the Agile Manifesto” states:
Build projects around ___________ individuals.
Give them the ___________ and support they need. and trust them to get the job done.
A. specialized, tools
B. motivated, environment
C. technical, documentation
D. motivated, documentation
Ans: B

45.A team that focuses on delivering increments of functionality and removal of defects white making orderly process toward completing a release with potentially shippable functionality can best be described as?
A. incremental delivery
B. value driven development
C. business case development
D. iteration planning
Ans: A

46.The following image represents what in the Net Present Value (NPV) calculation?
(1+i)-t
A. The amount by which the future net cash flow will be incremented over a release.
B. The amount by which the present net cash flow will be discounted.
C. The amount by which the future net cash flow will be discounted.
D. The sum of the current net cash flow will be discounted.
Ans: C

47.What is the difference between NPV and IRR?
A. There is not difference.
B. IRR is a measure of how much money a project can be expected to return in today’s present value, whereas NPV is a measure of how quickly the money invested in the project will increase in value.
C. NPV is a measure of how much money a project can be expected to return in future value, and IRR is a measure of how quickly the money invested in the project will decrease in value.
D. NPV is a measure of how much money a project can be expected to return in o today’s present value, whereas IRR is a measure of how quickly the money invested in the project will increase in value.
Ans: D

48.By writing features to minimize technical dependencies between them the product owner has the greatest amount of flexibility to do what them?
A. weigh
B. constrain
C. prioritize
D. assign to developers
Ans: C

49.The product owner is leading the Team to decide which features they should include in the Sprint Backlog first. They decide to select the most important features by identifying which features will bring the most benefits if implemented, as well as the penalty incurred if not implemented, on a relative scale of 1 to 9. This can best be described as:
A. Relative prioritization
B. Value base computation estimate
C. Must-have prioritization
D. Darwinism estimation
Ans: A

50.A method of testing that involves writing an executable test before the solution is coded and typically developed in conjunction with the Product Owner and/or customer, then evaluate to determine whether or not a feature satisfies its acceptance criteria can BEST be described as:
A. Behavior driven development
B. Customer Driven Development
C. Acceptance Test-Driven Development
D. Story Based Test Development
Ans: C

51. Which of the following best describes the approach for determining the iteration (timebox) length?
A. Iterations (timeboxes) should always be 30 days
B. The team determines iteration (timebox) length by dividing the total number of story points by the average velocity of the team
C. Iterations (timeboxes) should always be two weeks
D. The team should agree on the length of the iteration (timebox) taking the size and complexity of the project into consideration
Ans: D

52. Which of the following is a characteristic of an Agile leader?
A. Task focused
B. Process oriented
C. Supportive
D. Disinterested
Ans: C

53. Who is responsible for prioritizing the product backlog?
A. Product Owner
B. Project Manager
C. Lead Developer
D. Tester
Ans: A

54. What are the advantages of maintaining consistent iteration (timebox) lengths throughout the project?
A. They help to establish a consistent pattern of delivery
B. They help the team to objectively measure progress
C. They provide a consistent means of measuring team velocity
D. All of the above
Ans: D

55. Tracking project issues in an Agile project is the primary responsibility of the…
A. Tester
B. Project Leader
C. Functional Manager
D. Developer
Ans: B

56. Why is it important to trust the team?
A. High trust teams do not have to be accountable to each other
B. High trust teams do not require a user representative
C. The Project Manager does not have to keep a project schedule
D. The presence of trust is positively correlated with the team performance
Ans: D

57. What is the best approach for running an effective workshop?
A. Presentation
B. Oratory
C. Facilitation
D. Lecture
Ans: C

58. Which of the following best represents the Agile approach to planning?
A. Planning is a waste of time and should not be done
B. Planning should be done in detail at the outset and then not revisited
C. Planning is an iterative job and involves the whole team
D. Planning should all be done by the Project Manager
Ans: C

59. Who should be the main judge of the business value?
A. The customer representative
B. The project leader
C. The facilitator
D. All of the above
Ans: A

60. If a timebox (iteration) plan needs to be reprioritised in a hurry, who should re-prioritise?
A. The developers alone (they know what the customer wants by now)
B. The customer alone (the developers would only choose the easy things as top priority)
C. The Project Leader (they can give an independent, pragmatic view)
D. The whole team including customer and developers (together they can consider both business value and practicality) © Copyright DSDM Consortium 2009. All rights reserved.
Ans: D

61. What is the effect of having large visible project plan on a wall?
A. It is a fire risk and a health hazard
B. It communicates progress to the team and other stakeholders
C. It is dangerous, as management will misinterpret what the team is doing
D. It is useless, as it does not allow the team to innovate
Ans: B

62. How should work be allocated to the team in an Agile project?
A. The Project Leader should give tasks to individuals to create challenges for them
B. Tasks should be randomly allocated using Planning Poker
C. Team members should self-select tasks
D. The biggest tasks should be done by the Project Leader themselves
Ans: C

63. What should the team do if the customer representative is too busy to be available?
A. Carry on with the work without customer input. It will probably be faster without customer interference anyway
B. Send the customer an email warning that the end product will be completed on time, but will not meet their needs
C. Allow a developer to take on the role of customer representative
D. Draw the problem to the attention of the Project Leader and ultimately the Project Sponsor
Ans: D

64. Which one of the following is a key feature that you would expect to find in an Agile project?
A. A large number of written progress reports
B. No project documentation, as all communication is tacit information
C Good face-to-face communication, supplemented by lean but sufficient documentation
D. All documentation done in previous projects would be replicated for the Agile project.
Ans: C

65. When handling team dynamics, the Agile Leader should …
A. Work to build trust between the team members
B. Encourage an environment of competition and personal advantage
C. Stand for no nonsense and show who is the boss
D. Expect team members to sort out all of their own problems, and not come to the Project Leader for help with anything
Ans: A

66. Which one of the following statements is correct regarding acceptance of any deliverables on an Agile Project?
A. The team should allow only senior managers to sign off deliverables
B. The team should get acceptance of project deliverables from the appropriate stakeholders at least at the end of every timebox / iteration
C. The team should get acceptance of project deliverables from the users during a UAT phase at the end of the project
D. Acceptance of any particular deliverable on the project is gained from all stakeholders at the same time.
Ans: B

67. Which one of the following statement is correct regarding quality of deliverables from an Agile Project?
A. The products produced by an Agile project should be cheaper than those produced by any other approach, but quality will suffer
B. The products will be more expensive than by any other approach but will be top quality
C. The products will be fit for purpose, but may not do what the customer wanted
D. The products will be of appropriate quality, as guided by the customer representative involved throughout the development process
Ans: D

68. What is the Agile approach to doing design early in a project?
A. A big design up front is always a good idea
B. Just enough design up front gives a good foundation to start from and helps to mitigate risk, without unnecessarily wasting time
C. No design up front is the best approach as most of the fun of a project is discovery of the unexpected
D. Design has no place in an Agile project
Ans: B

69. An Agile approach advocates which of the following approaches?
A. Get something quick and dirty thrown together to save time
B. Get something simple up and working as quickly as possible
C. Get something business-valuable delivered as quickly as possible, consistent with the right level of quality
D. Get something delivered once it has been fully documented and the documentation signed off as complete and unchangeable
Ans: C

70. Which of these best describes the Agile approach to team-working?
A. The team can work all night, every night if enough pizza is provided
B. The team should be expected to work overtime towards the end of the project
C. The team should strive for a sustainable pace and a normal working week
D. The team will “burn out” if they have to work overtime for more than two timeboxes (iterations) in a row
Ans: C

71. Which one of the following statements is true for Agile projects?
A. All project stakeholders should attend every requirements workshop
B. Retrospectives are only run at the end of a project
C. It is best if project manager facilitates the project’s workshops
D. A facilitator will manage the structure of a facilitated workshop
Ans: D

72. Which one of the following is an important feature of the stand-up / wash up meeting?
A. Everyone must stand for the whole time
B. The meeting must be short and well structured
C. The Project Manager must ensure it is clear to all which team members are not performing
D. No-one is allowed to leave the stand-up meeting until all problems raised have been solved
Ans: B

73. Who should attend the stand-up meetings?
A. Sponsor and Executive Management only
B. Project Manager and Technical Leads only
C. Project Leader and Customer Representatives only
D. The entire team
Ans: D

74. One of the stages you would expect to see a team go through is:
A. Storming
B. Warming
C. Calming
D. Yawning
Ans: A

75. When estimating is done for the project, the solution developers should be:
A. Involved in the process
B. In total control of the process
C. Told what the estimates should be
D. Not making estimates at all
Ans: A

76. During an Iteration (Sprint) the developers should be:
A. Able to contact the customer to clarify aspects of the work
B. Completely uninterrupted by the customer
C. In twice-daily contact with the customer
D. Able to work without needing to disturb the customer
Ans: A

77. The end result of an Agile development is:
A. A product of a professional quality which fits the business need
B. A product of almost as good a quality to a Waterfall development
C. Rather poor quality but at least it is quick
D. A technically perfect re-factored solution
Ans: A

78. An Agile customer …
A. Must have a good understanding of Agile techniques
B. Will always receive worse systems than their non-Agile counterparts
C. Will typically get business value delivered early
D. Will need to work out at the gym regularly
Ans: C

79. An Agile team …
A. Is self-organizing, so needs no specific skills
B. Collaborates and supports team members
C. Ensures that weak members of the team are thrown out of the team
D. Ensures blame is allocated fairly
Ans: B

80. The Agile process …
A. Encourages the team to meet regularly
B. Has no meetings
C. Has lengthy reporting requirements
D. Has no reporting requirements
Ans: A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *