100 TOP Real Time SAP ABAP Multiple Choice Questions and Answers

Read the most frequently asked 100 top SAP ABAP multiple choice questions and answers PDF for freshers and experienced

SAP ABAP Objective type Questions and Answers List


1 Full Buffering would be appropriate for
A. Transaction Tables
B. Small Static tables
C. Internal Tables
D. Tables with generic Keys
Ans: B

2 What is the basic object of data Dictionary
A. Domains
B. Documentation
C. Data Models
D. Dynpro
Ans: A

3 Search help can not be attach to:
A. Domain
B. field of a table
C. check table
D. Type
Ans: D

4 Sub query usually more efficient because:
A. data is filtered in the database
B. data is filtered on the network
C. data is filtered in the sapgui
D. data is filtered at the application server
Ans: A

5 It is better to buffer a table when
A. When a table is read infrequently
B. When a table is linked to check tables
C. When a table is read frequently and the data seldom changes
D. When a single record is to be picked up
Ans: C

6 In Inner and outer join
A. buffers are always used
B. Choice of buffer can be made to use
C. buffers are always bypassed
D. None of above
Ans: C

7 What is invalid attribute of a domain
A. Type
B. Fixed values
C. Length
D. Header
Ans: D

8 Data element is an example of
A. Physical Definition
B. Business Object
C. Semantic Domain
D. Technical Domain
Ans: C

9 What is true
A. A view contains data
B. Views can be buffered
C. Views can not be buffered
D. None of above
Ans: B

10 Command flushes the database buffers
A. $TAB
B. $RESET
C. $INIT
D. $FREE
Ans: A

11 How many lists can exist in parallel in an interactive reporting?
A. An Interactive report can have 1 basic list and up to 20 Secondary lists.
B. An Interactive report can have 1 basic list and up to 19 Secondary lists.
C. An Interactive report can have 1 basic list and up to 19 Secondary lists.
D. An Interactive report can have 1 basic list and up to 21 Secondary lists.
Ans: A

12. What are the check tables and value tables? (Multiple Answer)
A. Check table will be at field level checking.
B. Value table will be at domain level checking
C Value table will be at field level checking
D. Check table will be at domain level checking.
Ans: A,B

13. What are presentation and application servers in SAP? (Multiple Answer)
A. Application server is actually a program named Sapgui.exe. It is usually installed on a user’s workstation.
B. Application server is a set of executables that collectively interpret the ABAP/4 Programs and manage the input & output for them.
C. Presentation server is actually a program named Sapgui.exe. It is usually installed on a user’s workstation.
D. Presentation server is a set of executables that collectively interpret the ABAP/4 Programs and manage the input & output for them.
Ans: B,C

14. What is the difference between Synchronous and Asynchronous updates? (Multiple Answer)
A. In synchronous processing, the program waits: control returns to the program only when the task has been completed.
B. In asynchronous processing, the program does not wait: the system returns control after merely logging the request for execution.
C. In asynchronous processing, the program waits: control returns to the program only when the task has been completed.
D. In synchronous processing, the program does not wait: the system returns control after merely logging the request for execution.
Ans: A,B

15. What are the main events interactive reports have? (Multiple Answer)
A. Top-of-page during line selection.
B. At line-selection.
C. At user-command.
D. AT New
Ans: A,B,C

16.How many types of tables exist in data dictionary? (Multiple Answer)
A. Transparent tables
B. Internal Table
C. Pool tables
D. Hash Table
E. Cluster tables
F. Master Data Table
Ans: A,C,E

17. What is the difference between UPLOAD and WSUPLOAD? (Multiple Answer)
A. WSUPLOAD – File transfer with dialog from presentation server file to internal table. Data which is available in a file on the presentation server is transferred in an internal table. ASCII & Binary files can be transferred.
B. UPLOAD – To read data from the presentation server into an internal table without a user dialog, use the function module WSUPLOAD.
C. UPLOAD – File transfer with dialog from presentation server file to internal table. Data which is available in a file on the presentation server is transferred in an internal table. ASCII & Binary files can be transferred.
D.WSUPLOAD – To read data from the presentation server into an internal table without a user dialog, use the function module WSUPLOAD.
Ans: C,D

18. Is Session Method, Asynchronous or Synchronous?
A. Asynchronous
B. Synchronous
C. Synchronous and Asynchronous
D. None of above
Ans: B

19. What are the differences between SAP memory and ABAP memory? (Multiple Answer)
A. SAP Memory is a memory area in the internal session (roll area) of an ABAP program. Data within this area is retained within a sequence of program calls, allowing you to pass data between programs that call one another. It is also possible to pass data between sessions using SAP Memory.
B. ABAP Memory is a memory area to which all sessions within a SAPgui have access. You can use SAP memory either to pass data from one program to another within a session (as with ABAP memory) or to pass data from one session to another.
C.ABAP Memory is a memory area in the internal session (roll area) of an ABAP program. Data within this area is retained within a sequence of program calls, allowing you to pass data between programs that call one another. It is also possible to pass data between sessions using SAP Memory.
D.SAP Memory is a memory area to which all sessions within a SAPgui have access. You can use SAP memory either to pass data from one program to another within a session (as with ABAP memory) or to pass data from one session to another.
Ans: C,D

20. Which data type cannot be used to define parameters?
A. Type N
B. Type C
C. Type F
D. Type P
Ans: C

21. The Debugger displays a maximum of eight data objects at one time.
A. True
B. False
Ans: A

22. A watchpoint stops program execution every time the condition specified is
met.
A. True
B. False
Ans: B

23. Both the classical Debugger and the new Debugger can be used on all ABAP
code without restriction.
A. True
B. False
Ans: B

24. Under which circumstances will the classical Debugger start as the Debugger?
(Select all that apply.)
A. None. The new Debugger will always start as the Debugger.
B. When five modes already exist for this logon session.
C. When the number of debugging sessions exceeds half the number of dialog
sessions.
D. When you specify the default as the classical Debugger in the settings of
the Object Navigator.
E. If you manually switched to the classical Debugger during your last session.
Ans: B,D

25. A non-exclusive debugging mode means? (Select all that apply.)
A. A roll-out is forced in the application after each Debugger view.
B. Someone else is debugging the same source code.
C. Debugging is not possible between the statements SELECT and ENDSELECT
because the database cursor needs to be closed using a COMMIT.
D. Debugging is not possible for conversion or field exits.
E. Owing to the commit, inconsistent datasets can occur in the database.
F. It may be used anywhere in the landscape.
Ans: A,C,D,E

26. What is the maximum number of watchpoints that can exist at one time?
A. 8
B. 10
C. 16
D. No limit
Ans: B

27. Setting breakpoints for a method or function module within the Debugger
allows the use of [F4] (value help) to find the correct name.
A. True
B. False
Ans: A

28. All breakpoints are valid for the entire Debugger session, and all can be
changed by the Debugger.
A. True
B. False
Ans: A

29. It is possible to make multiple changes to data objects at the same time in
the Debugger.
A. True
B. False
Ans: A

30. When starting the Debugger, what circumstance causes the runtime error
DEBUGGINGNOTPOSSIBLE?
A. Starting a non-exclusive mode in a productive system.
B. When more than five sessions are already associated with this login user.
C. When the number of debugging sessions on the server exceeds the value
defined by the profile parameter rdisp/wpdbugmaxno.
Ans: A

31. Eliminate the Event that is not part of Webdynpro
a)WDDOBEFOREACTION
b)WDDOENTRY
c)WDDOINIT
d)WDDOMODIFYVIEW
Ans: B
32. What is the Cardinality for the Node created for storing the Table

a) 1:1
b) 0:1
c) n:n
d) 0:n
Ans: D
33. What is the equivalent for Transaction in Webdynpro
a) Application
b) Component Controller
c) Interface Controller
d) Plugs
Ans: A

34. The Webdynpro Programming model is based on
a)Classic Dynpro Programming
b)Business Server Pages(BSP)
c)Model View Controller(MVC)
d)Internet Transaction Server(ITS)
Ans: C

35. The UI Element and the Context Attributes of Webdynpro are linked. The process of doing this is called
a) Binding
b) Linking
c) UI Linkage
d) UI Link
Ans: A

36. A webdynpro Component consists of the below items except
a) UI elements
b) Component Controller
c) Window
d) Views
Ans: A

37. Identify a layout that is not part of the Webdynpro Layout types
a) Flow Layout
b) Row Layout
c) Grid Layout
d) Tree Layout
Ans: D

38. Where does the Business Logic exists in the Webdynpro Component
a) Methods of the view
b) Methods of the Controller
c) Assistance Class
d) None of the above
Ans: C

39. How do you access the attributes declared in component controller in the method of a view
Ex: emp_id type numc10
a) wd_comp->emp_id
b) wd_Comp_controller->emp_id
c) wd_controller->emp_id
d) wd_this->emp_id
Ans: B

40. which method do you use to read the contents of a internal table displayed in the webdynpro window
a) GET_STATIC_ATTRIBUTES_TABLE
b) GET_STATIC_TABLE
c) GET_STATIC_ATTRIBUTES
d) GET_SELECTED_ELEMENTS
Ans: A

41. Which method do you use to read the contents of a attribute attached to the context node.
a)GET_ATT
b)GET_ATTRIBUTE_REF
c)GET_ATTRIBUTE
d)GET_STATIC_ATTRIBUTES
Ans: C

42. Identify a Cardinality type that is not part of webdynpro.
a) N:N
b) 0:1
d) 1:1
c) 0:N
Ans: A

43. which data type do you use to declare a visibility attribute in webdynpro
a) WD_VISIBILITY
b) WDUI_VISIBILITY
c) ABAP_TRUE
d) BOOLEAN
Ans: B

44. Passing Parameters to webydnpro Application using the Applicatino URL are called_________Parameters
a)Command Parameters
b)Commandline Parameters
c)Command Operators
d)Ternary Parameters
Ans: B

45. A View in Webdynpro is associated with _______ in SAP GUI.
a) View
b) Transaction
c) Dynpro
d) Screen
Ans: D

46. Identify a Window Outbound Plug type to exit the View completely
a) Standard Plug type
b) Suspend Plug type
c) Exit Plug type
d) Inbound Plug type
Ans: C

47. which standard WD component is used to build ALV in Webdynpro
a) SALV_WD_TABLE
b) SALV_WD_TABLE_USAGE
c) AVL_TABLE
d) None of the above
Ans: A

48. What is the right sequence of event trigger in Webdynpro
1-WDDOINIT of Component Controller
2-WDDOINIT of View
3-WDDOINIT of Window

a) 3 1 2
b) 1 3 1
c) 1 3 2
d) 2 1 3
Ans: C

49. Which of the Below is not a Valid Webdynpro UI element
a) Button
b) Page Header
c) Message Area
d) Transparent View
Ans: D

50. Can a view container have more than one view active at a time.
a) Yes
b) No
c) Depends on the Binding
d) Depends on the Mapping
Ans: B

51. When using Open SQL statements in an ABAP/4 program, you must ensure the following.
a) The database system being addressed must be supported by SAP.
b) The database tables being addressed must be defined in the ABAP/4 dictionary.
c) Both
d) None
Ans: c

52. What is the difference between the TYPE and LIKE statements in data declaration?
a) LIKE is used to define variables that are similar to the ones previously defined whereas TYPE is used to define variables that exist in data dictionary.
b) LIKE is used to define variables that are similar to the ones previously defined whereas TYPE is used to define variables to refer ABAP internal data elements.
c) LIKE is used to define variables that exist in data dictionary whereas TYPE is used to define variables to refer ABAP internal data elements.
d) Both of them can be used interchangeably, there is no difference.
Ans: b,c

53. HIDE statement support deep structures?
a) True
b) False
c) Not applicable
d) Not applicable
Ans: b

54. Which of the following are true?
a) ABAP queries are created by associating them to a logical database or through a direct read/data retrieval program.
b) ABAP queries are created from functional areas that are created from a logical database or through a direct read/retrieval program.
c) ABAP queries are created from user groups attached to the functional areas that are created from a logical database or through a direct read/retrieval program.
d) ABAP queries are created through the regular report program.
Ans: c

55. A logical unit of work (LUW or transaction) begins
a) Each time you start a transaction.
b) Each time you end a transaction.
c) When the database changes of the previous LUW have been confirmed (database commit).
d) Before the database changes of the previous LUW have been cancelled (database rollback).
Ans: a,d

56. A database commit is triggered by
a) ABAP/4 command COMMIT WORK.
b) CALL SCREEN, CALL DIALOG.
c) A Remote Function Call
d) CALL TRANSACTION
Ans: a,b,c,d

57. Open SQL vs. Native SQL
a) A database interface translates SAP’s Open SQL statements into SQL commands specific to the database in use. Native SQL statements access the database directly.
b) When you use Native SQL, the addressed database tables do not have to be known to the ABAP/4 dictionary. In Open SQL, the addressed database tables must be defined in the ABAP/4 dictionary.
c) There is automatic client handling in Native SQL whereas clients must always be specified in Open SQL.
d) None of above
Ans: a,b

58. The following are true about ‘EXEC SQL’.
a) You can end the Native SQL with a semicolon.
b) You can end the Native SQL with a period.
c) You cannot perform reliable authorization checks using EXEC SQL.
d) Host variables in the Native SQL are identified with a preceding hash (#).
Ans: a,c

59. What are field symbols?
a) Field symbols are like pointers in C that can point to any data object in ABAP/4 and to structures defined in ABAP/4 dictionary.
b) Field symbols have to be created with type specifications only.
c) You cannot assign one field symbol to another.
d) All operations you have programmed with the field symbol are carried out with the assigned field.
Ans: a,d

60. EXTRACT statement
a) The first EXTRACT statement extracts the first extract record.
b) The first EXTRACT statement creates the extract dataset and adds the first extract record.
c) Each extract record contains, if specified, the fields of the field group.
d) Each extract record contains, if specified, the fields of the field symbol.
Ans: b,c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *