100 TOP Real Time SAP SD Multiple choice Questions and Answers pdf download

Read the most frequently asked 100 top SAP SD multiple choice questions and answers PDF for freshers and experienced

SAP SD Objective type Questions and Answers List


1. How is an Item Category determined in a Sales Document?
A. Order Type + Item Category Group
B. Order Type + Item Category Group + Higher Level Item Category
C. Order Type + Item Category Group + Higher Level Item Category + Usage
D. None of the above.
Ans:c

2. Which of the following are true for a Header Condition?
A. Header Conditions are applicable to the whole document
B. Header Conditions have to be entered only in Header Condition Screen
C. Header Conditions have no Access Sequence
D. All of the above
Ans:d

3. In a Business requirement the price of a material is based on the ‘Region’, ‘Sales Org.’, ‘Distribution Channel’ . If you were to create a Condition Table for this scenario, the order in which the fields are arranged is?
A. Material, Sales Organization, Distribution Channel, Region
B. Material, Distribution Channel, Region, Sales Organization
C. Sales Organization, Distribution Channel, Region, Material
D. None of the above
Ans:c

4. If an Exclusive Indicator in an Access Sequence is activated, which of the following is true?
A. Does not allow the system to further search for condition Records if a valid Record is found
B. Will allow the system to take only the last condition Record even though there are other condition records prior to that
C. Excludes the system from carrying out pricing
D. None of the above.
Ans:a

5. What is Credit Exposure?
A. Opens Sales Orders
B. Opens Sales Orders + Open Deliveries
C. Opens Sales Orders + Open Deliveries + Open Invoices
D. Opens Sales Orders + Open Deliveries + Open Invoices + Open Items
Ans:d

6. How does the system carry out Static Credit limit check?
A. Net Document Value + Credit Exposure
B. Net Document Value + Open Items
C. Net Document Value (with horizon period) + Credit Exposure
D. None of the above
Ans:a

7. Free Goods is supported for which of the following in SAP R/3?
A. Third Party Order
B. Deliveries without reference to order
C. Make-to Order
D. None of the above
Ans:d

8. In which processes of Consignment “Transfer Order for picking” is used?
A. Consignment Fill-up
B. Consignment Issue
C. Consignment Returns
D. Consignment Pick-up
Ans:a

9. A BoM consists of items A, B and C. Which of the following is not an Alternative BoM?
A. A
B. A+B
C. A+B+C
D. A+B+C+D
Ans:c

10. What do you observe when a BoM is entered in Item Proposal and copied to a Sales Order?
A. BoM does not explode in Item Proposal but when copied to Order it explodes
B. BoM explodes in Item Proposal first and then is copied to Order
C. BoM does not explode in neither of the cases
D. None of the above
Ans:a

11. What are the views related to Sales and Distribution in MMR?
A. Sales Org 1, 2 and Accounting
B. Sales Org 1, 2, Sales General/Plant, and Accounting
C. Sales Org 1, 2, Sales General/Plant, Foreign Trade Export and Sales Text
D. None of the above
Ans:c

12. If a material is created for Plant X, how is the same material defined for Plant Y? What is the process called?
A. MM02 and Extending the material
B. MM01 and Extending the material
C. MM01 and Creating the material
D. None of the above
Ans:b

13. What are FERT and HAWA?
A. Finished Product and Trading Product
B. Trading Product and Finished Product
C. Finished Product and Configurable Material
D. None of the above
Ans:a

14. For Material Master Record creation the important control functions like defining screen sequence, grouping field selection functions etc are based on?
A. Material Type and Industry Sector
B. Material Type and Item Category Group
C. Industry Sector and Item Category Group
D. None of the above
Ans:a

15. When a Customer Master is changed, are the changes reflected in the already created documents? If yes/no, what are the fields?
A. Yes and all the changes in Customer master are copied to already created order
B. Yes but only address change is copied to already created order
C. No
D. None of the above
Ans:b

16. What is WM Transfer Order?
A. Request to Transfer material from storage location to customers place
B. Request to transfer material from one storage location to another storage location
C. Request to Transfer material from one place to another place within a storage location for picking purpose
D. None of the above
Ans:c

17. What are the effects of PGI?
A. Stock levels are reduced, Billing Due list updated
B. Material and Accounting Documents created
C. Status in Delivery changed and requirements reduced or eliminated
D. All of the above
Ans:d

18. How is a delivery document created?
A. Using One shipping point only
B. More than One shipping point can be used
C. Warehouse Number
D. None of the above
Ans:a

19. What is the relationship between Sales Organization and Company Code?
A. One Sales Organization may be assigned to many company codes
B. Many Sales Organizations may be assigned to many company codes
C. Many Sales Organization may be assigned to one company codes
D. None of the above
Ans:c

20. What is Sales Line?
A. Sales Organization + Distribution Channel + Division
B. Sales Organization + Distribution Channel
C. Sales Organization + Division
D. None of the above
Ans:b

21. Billing of partial quantity is only possible if ?
A. Item Category has Billing relevance as A
B. Item Category has Billing relevance as B
C. Item Category has Billing relevance as K
D. None of the above
Ans:c

22. To cancel a Billing Document, which of the following is true?
A. A cancellation Billing Document Type is required
B. A Billing Document cannot be cancelled
C. It is cancelled by just changing the values in A Billing Document
D. None of the above
Ans:a

23. Which of the following are True for Returnable packaging material?
A. Returnable packaging material may be stored at Customer Location but remains the property of the company
B. It is not treated as Special Stock
C. If the Customer does not return the returnable packaging material by specified time then he may be billed for the same
D. Only A and C are correct
Ans:d

24. Which of the following are true for Inter-Company Sales Processing?
A. Delivering Plant must be assigned to Selling Sales Organization
B. Internal Customer Number must be assigned to the Selling Sales Organization
C. Inter-company Billing Document Type must be assigned to Order Type
D. All of the above

Ans:d

25. Which Standard Condition Type is linked to Payment Terms?
A. MWST
B. SKTO
C. RB00
D. No Condition Type is linked to Payment Terms
Ans:b

26. If a Sales Order determines two condition types which have Condition Class as B (price),how does the system react?
A. System picks the first price invalidating the other price
B. System picks the second price invalidating previous price
C. System does not recognize any price
D. None of the above
Ans:b

27. Rebate Condition Types have the condition Class as?
A. A – Discount/Surcharge
B. B – Price
C. C – Expense Reimbursement
D. Any of the above
Ans:c

28. Which of the following tables are correct?
A. VBUK – Header status, VBUP – Item Status, VBFA – Document Flow
B. VBRK – Header Billing Data, VBRP –Item Billing Data
C. LIKP – Delivery Header Data, LIPS – Delivery Item Data
D. All of the above
Ans:d

29. Which of the following are true for an Output Type?
A. Controls Print Program, SAPScript layout, medium, partner functions
B. Standard Output Types : Order Confirmation – BA00, Invoice – RD00
C. A and B above
D. None of the above
Ans:c

30. A Returns Order may lead to either a Credit Memo or a subsequent delivery free of charge. How do we avoid credit memo if the later is used?
A. Reject the Items in the Returns Order then copy to subsequent delivery free of charge Order
B. First create a credit memo and then cancel it and create subsequent delivery free of charge Order
C. It is not possible to stop credit memo
D. None of the above

Ans:a

31. What are common Distribution Channels and common Divisions?
A. Common Distribution Channels and Common Divisions are used to maintain same data for different Distribution channels and divisions
B. Combing a distribution channels and combining divisions
C. Treating all distribution channels and all divisions as same
D. None of the above of the above

Ans:a

32. If Invoice Correction Request is to be characterized as Debit Memo, what important changes do you suggest?
A. Document Category must be L (Debit Memo Request)
B. Billing Type would be a Debit Memo (L2)
C. Both A and B above
D. None of the above
Ans:c

33. How can you prevent Purchase Orders from duplication? That is same purchase Order should not be entered again?
A. By using “Check PO Number” field in the Order Type settings
B. Using Copy Control
C. Using Incompletion Procedure
D. None of the above
Ans:a

34. A business needs the cost of free of charge sub-items in Free goods to be transferred to Main Items. How is this possible?
A. By manually adding sub-item costs to main Items
B. By activating “Cumulate Cost” for main Item Category Controls in Copy Control
C. By specifying in Item Category controls
D. None of the above
Ans:b

35. If a Condition Exclusion is activated for a Condition Type for which Condition Supplements are also specified, how would a system react?
A. System ignores Condition Exclusion
B. System Ignores Condition Supplements
C. It is not possible to set both simultaneously
D. None of the above
Ans:a

36. What is 3 system landscape?
A. Development Environment + Quality &Testing Environment + Production Environment in one server
B. Development Environment + Quality &Testing Environment + Production Environment in two servers
C. Development Environment + Quality &Testing Environment + Production Environment in three servers
D. None of the above
Ans:c

37. At which points in Sales and Distribution cycle the system can be set to carry out Automatic Credit Check?
A. Order level Only
B. Order and Delivery only
C. Order, Delivery and PGI
D. None of the above
Ans:c

39. What is the function of Strategy in Substitution reason?
A. Specifies whether a warning message is to be issued before material determination execution
B. Specifies whether the system should display the alternative items for selection
C. Both of the above
D. None of the above
Ans:b

40. In which Material Determination process is the “Material Entered” also should have material master record?
A. Material Entered need not have a material master record at all
B. Material Entered should always have a material master record
C. Only if the substitute item is displayed as sub item, material entered should have a material master record
D. None of the above

Ans:c

41. Which of the following is correct for Lean Warehouse Management System and Warehouse Management System (full fledged)?
A. In a Lean Warehouse Management System stock is maintained at Storage Location level only
B. In Warehouse Management System stock is maintained at bin levels
C. Both A and B are correct
D. None of the above
Ans:c

42. When a new account group is created which of the configurations are correct?
A. New Account Group should be assigned to Partner Determination Procedure
B. New Account Group should be assigned to Partner Functions
C. Both of the above
D. None of the above

Ans:c

43. A status Group in an Incompletion Procedure specifies that if a document is incomplete it should block?
A. Delivery
B. Billing
C. A or B or both
D. None of the above

Ans:c

44. How is a Pricing Procedure determined?
A. Document Pricing Procedure + Customer Pricing Procedure
B. Document Pricing Procedure + Customer Pricing Procedure + Sales Area
C. Pricing procedure is directly assigned to Order Type
D. None of the above
Ans:b

45. If the Item numbers of a document have to be copied to another document as it is, then it is configured in?
A. Document Type
B. Item Category
C. Schedule Line Category
D. Copy Control
Ans:d

46. Backward scheduling is used?
A. To determine which Shipping Point is used for delivery
B. To determine whether delivery should be carried out or not
C. To determine Material Availability Date
D. None of the above

Ans:c

47. For carrying out Availability Check which of the following acts as main switch?
A. Schedule Line Category
B. Item Category
C. Requirements Class
D. None of the above
Ans:c

48. What is a Back Order?
A. Back dated Order
B. Old Order
C. Unconfirmed Order
D. None of the above

Ans:c

49. What is MALA in Storage Location Rule?
A. Shipping Conditions + Loading Group + Delivering Plant
B. Storage Conditions + Shipping Point + Delivering Plant
C. Storage Conditions + Loading Group + Delivering Plant
D. None of the above

Ans:b

50. For Delivery Item Category, if “Relevant for Picking” is not activated then?
A. Transfer Order is not required
B. Transfer Order is mandatory
C. Material is not relevant for delivery
D. None of the above
Ans:a

51. The main difference between Contracts and Scheduling Agreements is?
A. Contracts are Outline Agreements whereas Scheduling Agreements are not
B. Contracts have schedule Lines whereas Scheduling Agreements do not
C. Contracts do not have schedule Lines whereas Scheduling Agreements have
D. None of the above
Ans:c

52. Which of the following are correct?
A. Item category + MRP Type ? Schedule Line Category
B. Item category + MRP Type ? Requirements Type
C. Both A and B are correct
D. Only A is correct
Ans:c

53. Which of the following are correct for Reports?
A. May be used as Lists to view Orders, Quotations and can also be Work List such as Deliveries which have not been billed
B. Most of the Reports are managed using a special Tool called ABAP List Viewer (ALV) which allows to sum the totals, or sequence the columns etc.
C. Both A and B are correct
D. None of them are correct

Ans:c

54. If the Release order value exceeds Value Contract, how the system should respond may be controlled by?
A. Item Category
B. Document Type
C. Schedule Line Category
D. None of the above
Ans:a

55. In a third party order process where do you specify the Purchase Requisition Document Type?
A. Order Type
B. Item Category
C. Schedule Line Category
D. None of the above
Ans:c

56. Which of the following tables are correct?
A. VBAK – Sales Header Data, VBAP – Sales Item Data
B. VBEP – Schedule Line Data
C. KNA1 – Customer General Data, KNVV – Customer Sales Data
D. All of the above

Ans:d

57. An Account Group determines?
A. Fields, Partner Functions, One-Time Customers, Number Range
B. Sales Order Creation and Item Category Determination
C. Pricing Procedure
D. None of the above

Ans:a

58. What is a match Code?
A. Comparison key, to search for a Key based on some values of the record
B. It is a Transaction Code
C. A code used alternate to Company Code
D. None of the above
Ans:a

59. What is the relationship between Company Code and Credit Control Area?
A. One company code may be assigned to many Credit Control Area
B. Many company codes may be assigned to many Credit Control Area
C. Many company codes may be assigned to one Credit Control Area
D. None of the above

Ans:c

60. A customer buys the products from 3 Company Codes belonging to a group. How many Customer Numbers are required for this customer?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
Ans:a

61. If a customer wishes to receive goods on particular days only, where can it be specified in the SAP SD module?
A. Specified in the Sales view of Customer Master Record
B. Specified in the Unloading Points view of Customer Master Record
C. Specified in the Shipping view of Customer Master Record
D. None of the above
Ans:b

62. How many divisions can be maintained for a material?
A. 3
B. 2
C. 1
D. Any number of divisions

Ans:c

63. Changes to Account Group (with specific Partner Functions) is possible from which level to which level?
A. Lower level to higher level ( Payer to Sold-to Party)
B. Higher level to Lower level (Sold-to Party to Payer)
C. Both A and B above
D. None of the above
Ans:a

64. How is Route determined?
A. Shipping Conditions + Transportation Group
B. Transportation Zone of Ship-to Party + Shipping Conditions + Transportation Group
C. Transportation Zone of Shipping Point + Shipping Conditions + Transportation Group
D. Transportation Zone of Ship-to Party + Transportation Zone of Shipping Point + Shipping Conditions + Transportation Group
Ans:d

65. What is a Delivery Group?
A. Group of delivery documents to be delivered
B. Group of Orders to be delivered together
C. It combines some or all items of an Order so as to deliver together

D. None of the above
Ans:c

66. What are the two types of BoM processing?
A. Order level processing and Item level processing
B. Item level and schedule Line level processing
C. Order Level and schedule Line level processing
D. None of the above
Ans:d

67. Which are the Transactions of Consignment?
A. Consignment Fill-up
B. Consignment Issue and Consignment Returns
C. Consignment Pick-up
D. All of the above

Ans:d
68. A Delivery has been billed, but needs the Goods issue to be cancelled. Is there any possibility to cancel Goods Issue?
A. Once a Billing Document is created there is no way PGI can be cancelled.
B. Irrespective of Billing Document, PGI can be cancelled using VL09
C. Cancel Billing Document first using VF11 then cancel PGI using VL09
D. None of the above
Ans:c

69. An Order has two Items with different Payment Terms. Which of the following are true?
A. System creates two deliveries for the Order
B. System does not carry out post goods issue
C. System creates two invoices for the Order
D. All of the above

Ans:c

70. Transportation Planning Point is assigned to which of the following Organizational Unit?
A. Plant
B. Shipping Point
C. Company Code
D. None of the above

Ans:c
71. If a condition is entered in header condition screen, then which of the following are true?
A. The header condition is duplicated for all Items
B. The header condition is proportionally split among Items
C. Either A or B
D. None of the above

Ans:c

72. The difference between Third Party Order (TPO) and Individual Purchase Order (IPO) is that?
A. Only in TPO, vendor supplies the material directly to Customer
B. Only in IPO, vendor supplies the material directly to Customer
C. In both TPO and IPO vendor supplies the material directly to Customer
D. None of the above

Ans:a

73. What are Tax Codes?
A. Tax Codes specify Condition Rates and are defined using Transaction FTXP
B. Tax Codes may be assigned to Condition Types in VK11
C. Both of the above
D. None of the above

Ans:c

74. What are the pre requisites for a rebate agreement to be applied on a customer?
A. It needs to be activated at Customer (Payer etc.)
B. It needs to be activated for Billing Type
C. It needs to be activated at Sales Organization
D. All of the above

Ans:d

75. Material A should be sold out first and followed by material B and material C. If Material Determination is used how will you list the alternative materials?
A. A, B and C
B. C, B and A
C. Both of the above
D. None of the above
Ans:a

76. Which of the following is true for Free Goods?
A. Buy 3 Shirts get 1 Belt and 1 Tie Free
B. Buy 3 Shirts and 3 Trousers get 1 Belt Free
C. Buy 3 Shirts and 3 Trousers get 1 Belt Free and 1 Tie Free
D. Buy 3 Shirts get 1 Tie Free

Ans:d

77. What is the path for Storage Location Assignment?
A. IMG ? Enterprise Structure ? Definition ? Materials Management ? Storage Location
B. IMG ? Enterprise Structure ? Assignment ? Materials Management ? Plant
C. IMG ? Enterprise Structure ? Assignment ? Logistics Execution ? Storage Location
D. None of the above

Ans:a

78. Which of the following are correct for Batch Management?
A. Batch can be split in Delivery but not in Orders
B. Batch is determined based on Sales Area and Order Type
C. Both of the above
D. None of the above

Ans:c

79. Which of the following are correct for a Third Party Order?
A. If a PO is not created, then Sales Order quantity may be changed which is automatically copied to Purchase Requisition (if permitted by release status)
B. Quantity Changes made to the PO are automatically copied to Sales Order
C. Both A and B are correct
D. None of the above
Ans:c

80. What is a group Condition?
A. Condition which can be used to determine a scale value based on more than one item in a document
B. Condition which cumulates all the Items in a Sales Order
C. Group of Items
D. None of the above

Ans:a

81. What of the following are true for a Pro-forma Invoice?
A. A Pro-forma Invoice is an Invoice which does not have FI postings
B. Pro-forma Invoice can be created with reference to Order or delivery
C. Delivery related Pro-forma Invoice need not have PGI
D. All of the above

Ans:d

82. Which of the following are correct?
A. Standard Partner Type for Customer – KU
B. Standard Partner Type for Vendor – LI
C. Both A and B are correct
D. Both A and B are not correct

Ans:c

83. Which of the following are generally correct for a Collective Invoice?
A. Header data of the Orders or Deliveries must be the same
B. Split requirements should not be applicable
C. Both A and B are correct
D. Both A and B are not correct

Ans:c

84. Which of the following are correct for a Credit Memo Request?
A. Generally a Credit Memo Request is blocked for Billing
B. Credit Memo Request can only be created with reference to Invoice
C. Both of the above
D. None of the above

Ans:a

85. Free Goods master data maintained as for every 5 pc 1 is free and the Calculation Rule set is Whole Units. If the Order Quantity is 24, then which of the following is true?
A. Free Goods granted – 0
B. Free Goods granted – 4
C. Free Goods granted – 5
D. None of the above

Ans:a

86. Structure of the Delivery Document is?
A. Header Level, Item Level and Schedule Line Level
B. Header Level and Item Level
C. Only Header Level
D. None of the above

Ans:b

87. Which of the following are true for Incompletion Procedure?
A. System can issue warning messages in Delivery also
B. We may assign Incompletion Procedures to Billing Header also
C. Both of the above
D. None of the above
Ans:d

88. Which of the following are correct for Route Determination?
A. Delivery document Type controls if the Route is to be re-determined the Delivery
B. Weight group is used as an additional factor in determining the route
C. Both of the above
D. None of the above
Ans:c

89. For a BoM to explode, what is to be configured?
A. Item Category for the Main Item should have Structure Scope as A or B
B. Only for Sub-Item, Item Category should have Structure Scope as A or B
C. Both of the above
D. None of the above
Ans:a

90. Which of the following are true for Cash Sales?
A. Order quantity is not equal to Goods Issue quantity, then Cash Sales cannot be billed
B. An Invoice is printed from Cash Sales document using Output Type RD03
C. The Revenues are posted to Cash account and not to Receivables account
D. All of the above

Ans:d

91. What controls the copying of pricing data from one document into another?
A. Requirement in Copy Control
B. Pricing Type in Copy Control
C. Item Category
D. None of the above
Ans:b

92. Which of the following factors are generally used for Account Determination?
A. Chart of accounts
B. Account Assignment Group of Customer
C. Account Assignment Group of Material
D. All of the above

Ans:d

93. Taxes are determined based on?
A. Country of the delivering Plant and Country of the ship-to Party
B. Tax Classification Of Customer Master Record
C. Tax Classification Of Material Master Record
D. All of the above

Ans:d

94. Scope of Availability is controlled by?
A. Checking Group of Material
B. Checking Rule
C. Both A and B, above
D. None of the above
Ans:c

95. How is Shipping Point Determined?
A. Shipping Conditions + Loading Group + Delivering Plant
B. Storage Conditions + Shipping Point + Delivering Plant
C. Storage Location + Loading Group + Delivering Plant
D. None of the above

Ans:b

96. How is Plant determined in a Sales Order?
A. Priority 1 – CMIR, Priority 2 – CMR, Priority 3 – MMR
B. Priority 1 – CMR, Priority 2 – CMIR, Priority 3 – MMR
C. Priority 1 – MMR, Priority 2 – CMIR, Priority 3 – CMR
D. None of the above
Ans:a

97. Regarding standard Class Types, which of the following are correct?
A. Class Type 300 for Variant Configuration and Class Type 23 for Batch Management
B. Class Type 23 for Variant Configuration and Class Type 300 for Batch Management
C. Class Type 300 for both Variant Configuration and Batch Management
D. None of the above
Ans:a

98. In a Sales process a customer should not be allowed buy certain product. Which is the ideal function you use in SAP?
A. Material Determination
B. Free Goods
C. Material Exclusion
D. None of the above

Ans:c

99. To combine Two Orders into a delivery what is required?
A. Combine Orders is activated either in Customer master record or in Order
B. Shipping Point, Route, delivery dates, ship-to party etc should be for all the items.
C. A and B above
D. None of the above

Ans:c

100. For a Factory calendar which of the following is true?
A. It specifies the working days for a customer
B. It is created from Holiday Calendar
C. Factory calendar is assigned to Sales Organization
D. All of the above
Ans:d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *