30 TOP Drupal Multiple Choice Questions and Answers

Read the most frequently asked 30 top Drupal multiple choice questions and answers PDF for freshers and experienced

Drupal Multiple Choice Questions and Answers List


1. Include PHP code in posts is ________?
A. Trigger
B. PHP Filter
C. Tracker
D. Filter
Ans: B

2. A CSS file (or files) replacing the default CSS of a theme or engine. Appears in the theme selection list with the same precedence as themes and templates.
A. Page
B. Story
C. Style
D. Node
Ans: C

3. Which is publishing syndicated content?
A. Legacy
B. Trigger
C. Category
D. Aggregator
Ans: D

4. Which is a way to organize your content?
A. Category
B. Taxonomy
C. Theme
D. Term
Ans: B

5. Which is Notifications about new versions of Drupal and contributions?
A. Page
B. Update status
C. Permissions
D. Template
Ans: B

6. —— is a multi-language support?
A. Locale
B. Profile
C. Module
D. Vocab
Ans: A

7. Which is extending user account information?
A. Locale
B. Poll
C. Module
D. Profile
Ans: D

8. Which is the name of the whole system and the name of the module that implements it. This used to be the name of the menu item in the admin menu.?
A. Node
B. Taxonomy
C. Category
D. Color
Ans: B

9. Which is a blog for every user?
a. Dblog
b. Block
c. Color
d. Blog
Ans: D

10. _______ is Capture system events in log?
A. Dblog
B. Blog
C. Book
D. Syslog
Ans: A

11. Which is remapping of old-style URLs?
A. Locale
B. Vocab
C. Search
D. Legacy
Ans: D

12. Which is congestion control?
A. Roles
B. Throttle
C. Theme
D. Profile
Ans: B

13. Which refers to the Drupal files and modules included with the Drupal project download?
A. Core or Drupal core
B. Code Freeze
C. Content translation
D. None of the above
Ans: A

14. Which is Drupal sites directory server?
A. Vocab
B. Drupal
C. Page
D. Dblog
Ans: B

15. Which is collaborate with files?
A. Dblog
B. Upload
C. Poll
D. Blog
Ans: B

16. —— is create threaded discussions?
A. Story
B. Forum
C. Term
D. Vocab
Ans: B

17. Which is used for handling filtering of content?
A. PHP Filter
B. Roles
C. Filter
D. User
Ans: C

18. What is Input formats for user content?
A. Filter
B. User
C. Term
D. System
Ans: A

19. Which is used to notify services of changes?
A. Ping
B. Path
C. Blog
D. Menu
Ans: A

20. Which is controlling content in the sidebars?
A. Book
B. Blog
C. Dblog
D. Block
Ans: D

21. Which is monitor your site?
A. Category
B. Color
C. Path
D. Watchdog
Ans: D

22. Which is OS-integrated logging?
A. Blog
B. Syslog
C. System
D. Dblog
Ans: B

23. Which is a collection of terms that share some sort of relationship with each other.The vocab isn’t part of any hierarchy as such.?
A. Forum
B. Poll
C. Color
D. Vocab
Ans: D

24. Which is customize site navigation?
A. Help
B. Menu
C. Term
D. Ping
Ans: B

25. Assign actions to system events is _______?
A. Tracker
B. Filter
C. Term
D. Trigger
Ans: D

26. Which is a HTML-writer-readable file that is mostly HTML with special codes to substitute in values provided by a engine.?
A. Path
B. Template
C. Theme
D. Page
Ans: B

27. Which allows the user to change the color scheme of certain themes?
A. Dblog
B. Blog
C. Color
D. Poll
Ans: C

28. _______viewing new and updated content?
A. User
B. Tracker
C. Trigger
D. Theme
Ans: B

29. Which of the following is access and management setting?
A. Book
B. Node
C. Term
D. User
Ans: D

30. Which is translating posts to different languages?
A. Permissions
B. Contact
C. Comment
D. Content translation
Ans: D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *