30 TOP Real Time Cloud Computing Multiple choice Questions and Answers pdf

Read the most frequently asked 30 top Cloud Computing multiple choice questions and answers PDF for freshers and experienced
CLOUD COMPUTING Multiple Choice Questions and Answers - Naukrieducation
1. What second programming language did Google add for App Engine development?
A. C++
B. Flash
C. Java
D. Visual Basic
Ans:C

2. What facet of cloud computing helps to guard against downtime and determines costs?
A. Service-level agreements
B. Application programming interfaces
C. Virtual private networks
D. Bandwidth fees
ANS:A

3. Which of these is not a major type of cloud computing usage?
A. Hardware as a Service
B. Platform as a Service
C. Software as a Service
D. Infrastructure as a Service
ANS:A

4. Cloud Services have a________ relationship with their customers.
A. Many-to-many
B. One-to-many
C. One-to-one
ANS:B

5. What is the name of Rackspace’s cloud service?
A. Cloud On-Demand
B. Cloud Servers
C. EC2
ANS:B

6. What is the name of the organization helping to foster security standards for cloud computing?
A. Cloud Security Standards Working Group
B. Cloud Security Alliance
C. Cloud Security WatchDog
D. Security in the Cloud Alliance
ANS:B

7. Which of these companies specializes in cloud computing management tools and services?
A. RightScale
B. Google
C. Salesforce.com
D. Savis
ANS:A

8. What’s the most popular use case for public cloud computing today?
A. Test and development
B. Website hosting
C. Disaster recovery
D. Business analytics
ANS:A

9. Virtual Machine Ware (VMware) is an example of
A. Infrastructure Service
B. Platform Service
C. Software Service
ANS:A

10. Cloud Service consists of
A. Platform, Software, Infrastructure
B. Software, Hardware, Infrastructure
C. Platform, Hardware, Infrastructure
ANS:A

11. Google Apps Engine is a type of
A. SaaS
B. PaaS
C. IaaS
D. NA
ANS:D

12. Which vendor recently launched a cloud-based test and development service for enterprises?
A. HP
B. Cisco
C. IBM
D. Oracle
ANS:C

13. Geographic distribution of data across a cloud provider’s network is a problem for many enterprises because it:
A. Breaks compliance regulations
B. Adds latency
C. Raises security concerns
D. Makes data recovery harder
ANS:A

14. Amazon Web Services is which type of cloud computing distribution model?
A. Software as a Service
B. Platform as a Service
C. Infrastructure as a Service
ANS:C

15. Cloud computing networks are designed to support only private or hybrid clouds.
A. True
B. False

Ans: B

16. A good cloud computing network can be adjusted to provide bandwidth on demand.
A. True
B. False
Ans: A

17. A larger cloud network can be built as either a layer 3 or layer 4 network.
A. True
B. False
Ans: B

18. The typical three-layer switching topology will not create latency within a cloud network.
A. True
B. False
Ans: B

19. The term ‘Cloud’ in cloud-computing refers to ______.
A. The Internet
B. Cumulus Clouds
C. A Computer
D. Thin Clients
Ans: A

20. In order to participate in cloud-computing, you must be using the following OS _______ .
A. Windows
B. Mac OS
C. Linux
D. All of the above
Ans: D

21. Which of the following is true of cloud computing?
A. It’s always going to be less expensive and more secure than local computing.
B. You can access your data from any computer in the world, as long as you have an Internet connection.
C. Only a few small companies are investing in the technology, making it a risky venture.
Ans:B

22. What is private cloud?
A. A standard cloud service offered via the Internet
B. A cloud architecture maintained within an enterprise data center.
C. A cloud service inaccessible to anyone but the cultural elite
Ans:B

23. Amazon Web Services is which type of cloud computing distribution model?
A. Software as a Service (SAAS)
B. Platform as a Service (PAAS)
C. Infrastructure as a Service (IAAS)
A.ns:C

24. Google Docs is a type of cloud computing.
A. True
B. False
Ans: A

25. What is Cloud Foundry?
A. A factory that produces cloud components
B. An industry wide PaaS initiative
C. VMware-led open source PaaS.
Ans: C

26 This is a software distribution model in which applications are hosted by a vendor or service provider and made available to customers over a network, typically the Internet.
A. Platform as a Service (PaaS)
B. Infrastructure as a Service (IaaS)
C. Software as a Service (SaaS).
Ans:C

27. Which of the following statements about Google App Engine (GAE) is INCORRECT.
A. It’s a Platform as a Service (PaaS) model.
B. Automatic Scalability is built in with GAE. As a developer you don’t need to worry about application scalability
C. You can decide on how many physical servers required for hosting your application.
D. The applications deployed on GAE have the same security, privacy and data protection policies as that of Google’s applications. So, applications can take advantage of reliability, performance and security of Google’s infrastructure.
Ans:C

28. I’ve a website containing all static pages. Now I want to provide a simple Feedback form for end users. I don’t have software developers, and would like to spend minimum time and money. What should I do?
A. Hire software developers, and build dynamic page.
B. Use ZOHO creator to build the required form, and embed in html page.
C. Use Google App Engine (GAE) to build and deploy dynamic page.
Ans:B

29. What is the name of the organization helping to foster security standards for cloud computing?
A. Cloud Security Standards Working.
B. Cloud Security Alliance.
C. Cloud Security WatchDog.
D. Security in the Cloud Alliance.
Ans:B

30. “Cloud” in cloud computing represents what?
A. Wireless
B. Hard drives
C. People
D. Internet
Ans:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *