35 TOP Real Time JavaScript Interview Questions and Answers pdf download

Read the most frequently asked 35 top Springs interview questions and answers for freshers and experienced job interview questions pdf

Springs Interview Questions and Answers List

1. What is the meaning of the return data type void?
A. An empty memory space is returned so that the developers can utilize it.
B. void returns no data type.
C. void is not supported in Java
D. None of the above
Ans: B

2. A lower precision can be assigned to a higher precision value in JavA. For example a byte type data can be assigned to int type.
A. True
B. False
Ans : B

3. Which of the following statements about the Java language is true?
A. Both procedural and OOP are supported in JavA.
B. Java supports only procedural approach towards programming.
C. Java supports only OOP approach.
D. None of the above.
Ans: A

4. Which of the following statements is false about objects?
A. An instance of a class is an object
B. Objects can access both static and instance data
C. Object is the super class of all other classes
D. Objects do not permit encapsulation
Ans: D

5. Which methods can access to private attributes of a class?
A. Only Static methods of the same class
B. Only instances of the same class
C. Only methods those defined in the same class
D. Only classes available in the same package.
Ans: C

6. Formed on a diskette (or hard drive) during initialization.
A. source code
B. images
C. sectors
D. storage units
Ans: C

7. The CPU consists of:
A. Control Unit, Temporary Memory, Output
B. Control Unit, Arithmetic Logic Unit, Temporary Memory
C. Input, Process, Storage, Output
D. Input, Control Unit, Arithmetic Logic Unit, Output
Ans: B

8. OOP stands for:
A. Observable Object Programming
B. Object Observed Procedures
C. Object Oriented Programming
D. Object Overloading Practices
Ans: C

9. Output printed on paper.
A. softcopy
B. hardcopy
C. source code
D. software
Ans: B

10. A binary digit (1 or 0) signifying “on” or “off”.
A. bit
B. byte
C. megabyte
D. gigabyte
Ans: A

11. Our decimal number 44, when represented in binary, is:
A. 101100
B. 101010
C. 111000
D. 10100
Ans: A

12. Byte code is the machine language for a hypothetical computer called the:
A. Java Byte Code Compiler
B. Java Byte Code Interpreter
C. Java Virtual Machine
D. Java Memory Machine
Ans: C

13. Equals 8 bits.
A. megabyte
B. gigabyte
C. sector
D. byte
Ans: D

14. Java allows for three forms of commenting:
A. // single line, ** block lines, /*/ documentation
B. // single line, /*…*/ block lines, /**…*/ documentation
C. / single line, /* block lines, ** documentation
D. // single line, //…// block lines, //*…*// documentation
Ans: B

15. To prepare a diskette (or hard drive) to receive information.
A. format
B. track
C. interpret
D. boot
Ans: A

16. In Java, the name of the class must be the same as the name of the .java file.
A. false
B. true – but case sensitivity does not apply
C. true – but additional numbers may be added to the name
D. true
Ans: D

17. The name Java was derived from
A. a cup of coffee
B. an acronym for JBuilder Activated Variable Assembly
C. an acronym for Juxtapositioned Activated Variable Actions
D. an acronym for John’s Answer for Various Accounts
Ans: A

18. Programs that tell a computer what to do.
A. harware
B. software
C. hard copy
D. projects
Ans: B

19. RAM stands for _________.
A. Read Anytime Memory
B. Read Allocated Memory
C. Random Access Memory
D. Random Allocated Memory
Ans: C

20. Several computers linked to a server to share programs and storage space.
A. library
B. grouping
C. network
D. integrated system
Ans: C

21. Source code in Java will not run if it is not indenteD.
A. true
B. false
Ans: B

22. When working in Java with JBuilder, each program you write should be assigned to a new project.
A. true
B. false
Ans: A

23. The four equipment functions of a computer system.
A. Input, Process, Control Unit, Output
B. Input, Control Unit, Arithmetic Logic Unit, Output
C. Input, Process, Storage, Output
D. Input, Process, Library Linking, Output
Ans: C

24. Translates and executes a program line by line.
A. compiler
B. interpreter
C. linker
D. control unit
Ans: B

25. The physical components of a computer system.
A. control unit
B. hardware
C. software
D. ALU
Ans: B

26. Struts was first developed
A. in an online exchange between several open source developers
B. over a long holiday weekend
C. as a commercial package
Ans: B

27. The reset method on an ActionForm
A. Sets all properties to their initial value
B. Sets all properties to null
C. Repopulates all properties from the request parameters
D. None of the above
Ans: D

28. Each Struts Action element is uniquely identified by its
A. Input attribute
B. Name attribute
C. Page attribute
D. Path attribute
Ans: D

29. The name of the Application Resources file is set by the servlet init-param named
A. application
B. resources
C. ApplicationResources
D. messages
Ans: A

30. The validating init-param of the ActionServlet is used to
A. Bypass calls to the ActionForm validate method
B. Bypass validation of the Struts configuration file
C. Generate an error message if an unknown message key is used
Ans: B

31. To specify an ActionMapping to use when a request doesn’t match any other mapping, you can
A. Use an asterisk for the path property
B. Set the “default” property of the mapping to “true”
C. Set the “unknown” property of the mapping to “true”
D. Set the “missing” init-param of the ActionServlet to the mapping’s path
Ans: C

32. If you have created a custom ActionMapping subclass with the property “service”, you can initialize the value to “selectRecord” using
A. <init-property name=”service” value=”selectRecord”/>
B. <set-property property=”service” value=”selectRecord”/>
C. <put-field key=”service” content=”selectRecord”/>
Ans: B

33. In Struts 1.1, you can change how Struts populates a form by
A. Overriding the populate method of the ActionForm
B. Overriding the processPopulate method of the Request Processor
C. Overriding the populateBean method of the ActionMapping
Ans: B

34. The <bean:write> tag is:
A. Always converts HTML markup to entity equivalents, like &lt;
B. Never converts HTML markup to entity equivalents
C. Converts markup when filter=true
D. Converts markup when markup=false
Ans: C

35. To prevent possible security issues with the <html:password> tag, you should
A. Call the reset method if validation fails
B. Set the tag’s redisplay property to false
C. Set the tag’s reset property to false
D. Use a plain html tag instead
Ans: B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *