50 Latest TOP Android Multiple choice Questions and Answers pdf download

List of top 50 most frequently asked Android multiple choice questions and answers pdf download free
1) Android is licensed under which open source licensing license?

A. Gnu’s GPL
B. Apache/MIT
C. OSS
D. Sourceforge
Ans: B

2) Although most people’s first thought when they think of Android is Google, Android is not actually owned by Google. Who owns the Android platform?

A. Oracle Technology
B. Dalvik
C. Open Handset Alliance
D. The above statement is and Android is owned by Google

Ans: C

3) As an Android programmer, what version of Android should you use as your minimum development target?

A. Versions 1.6 or 2.0
B. Versions 1.0 or 1.1
C. Versions 1.2 or 1.3
D. Versions 2.3 or 3.0
Ans: A

4) What was Google’s main business motivation for supporting Android?

A. To level the playing field for mobile devices
B. To directly compete with the iPhone
C. To corner the mobile device application market for licensing purposes
D. To allow them to advertise more
Ans: D

5) What was the first phone released that ran the Android OS?

A. Google gPhone
B. T-Mobile G1
C. Motorola Droid
D. HTC Hero
Ans: B

6) From a phone manufacturer’s point of view, what makes Android so great?

A. Aside from some specific drivers, it provides everything to make a phone work
B. It makes the hardware work better
C. It allows them to compete with Apple’s iPhone
D. It allows users to create apps, generating revenue for the companies

Ans: A

7) What is a funny fact about the start of Android?

A. It was orginaly going to be called UFO
B. The first version of Android was released without an actual phone on the market
C. Androids main purpose was to unlock your car door when you left the keys inside of it.
D. Was going to be a closed source application to make more money for its company.
Ans: B

8) What year was the Open Handset Alliance announced?

A. 2005
B. 2006
C. 2007
D. 2008
Ans: C

9) A device with Android installed is needed to develop apps for Android.

A. True
B. False
Ans: B

10) Android tries hard to ______________ low-level components, such as the software stack, with interfaces so that vendor-specific code can be managed easily.

A. confound
B. absract
C. modularize
D. compound
Ans: B

11) Google licensed some proprietary apps.

A. True
B. False
Ans: A

12) What part of the Android platform is open source?

A. low-level Linux modules
B. all of these answers #The entire stack is an open source platform
C. native libraries
D. application frame work
E. complete applications
Ans: B

13) When did Google purchase Android?

A. 2007
B. 2005
C. 2008
D. 2010
Ans: B

14) Android releases since 1.5 have been given nicknames derived how?

A. Adjective and strange animal
B. Food
C. Something that starts w/ ‘A’ -> Something that starts w/ ‘B’…
D. American states
Ans: B

15) Which one is not a nickname of a version of Andriod?

A. cupcake
B. Gingerbread
C. Honeycomb
D. Muffin
Ans: D

16) Android doesn’t make any assumptions about a device’s screen size, resolution, or chipset.:

A. True
B. False
Ans: A

17) Why are the so few users left with versions 1.0 and 1.1?

A. The first phones were released with version 1.5
B. 1.0 and 1.1 had security holes that forced carriers to recall phones using them
C. 1.0 and 1.1 are just number designations for the version Apple’s iPhone is running
D. Everyone with 1.0 and 1.1 were upgraded to 1.5 over the air automatically
Ans: D

18) Which Android version had the greatest share of the market as of January 2011?

A. 1.1
B. 1.5
C. 2.3
D. 3.4
Ans: B

19) Which piece of code used in Android is not open source?

A. Keypad driver
B. WiFi? driver
C. Audio driver
D. Power management
Ans: B

20) Android is built upon the Java Micro Edition (J2ME) version of Java.

A. True
B. False
Ans: B

21) Which among these are NOT a part of Android’s native libraries?

A. Webkit
B. Dalvik
C. OpenGL
D. SQLite
Ans: B

22) Android is based on Linux for the following reason.

A. Security
B. Portability
C. Networking
D. All of these
Ans: D

23) What operating system is used as the base of the Android stack?

A. Linux
B. Windows
C. Java
D. XML
Ans: A

24) What year was development on the Dalvik virtual machine started?

A. 2003
B. 2005
C. 2007
D. 2006
Ans: B

25) What is a key difference with the distribution of apps for Android based devices than other mobile device platform applications?

A. Applications are distributed by Apple App Store only
B. Applications are distributed by multiple vendors with different policies on applications.
C. Applications are distributed by multiple vendors with the exact same policies on applications.
D. Applications are distributed by the Android Market only.
Ans: B

26) When developing for the Android OS, Java byte code is compiled into what?

A. Java source code
B. Dalvik application code
C. Dalvik byte code
D. C source code
Ans: C

27) What does the .apk extension stand for?

A. Application Package
B. Application Program Kit
C. Android Proprietary Kit
D. Android Package
Ans: A

28) When you distribute your application commercially,you’ll want to sign it with your own key.

A. True
B. False
Ans: A

29) How does Google check for malicious software in the Android Market?

A. Every new app is scanned by a virus scanner
B. Users report malicious software to Google
C. Google employees verify each new app
D. A seperate company monitors the Android Market for Google
Ans: B

30) Which of these are not one of the three main components of the APK?

A. Dalvik Executable
B. Resources
C. Native Libraries
D. Webkit
Ans: D

31) What is the name of the program that converts Java byte code into Dalvik byte code?

A. Android Interpretive Compiler (AIC)
B. Dalvik Converter
C. Dex compiler
D. Mobile Interpretive Compiler (MIC)
Ans: C

32) What was the main reason for replacing the Java VM with the Dalvik VM when the project began?

A. There was not enough memory capability
B. Java virtual machine was not free
C. Java VM was too complicated to configure
D. Java VM ran too slow
Ans: B

33) Android Applications must be signed.

A. After they are installed
B. Before they are installed
C. Never
D. Within two weeks of installation
Ans: B

34) Which of the following are not a component of an APK file?

A. Resources
B. All of these are components of the APK
C. Native Libraries
D. Dalvik executable
Ans: B

35) The AWT and Swing libraries have been removed from the Android library set.

A. True
B. False
Ans: A

36) The R.java file is where you edit the resources for your project.

A. True
B. False
Ans: B

37) What is contained within the manifest xml file?

A. The permissions the app requires
B. The list of strings used in the app
C. The source code
D. All other choices
Ans: A

38) What is contained within the Layout xml file?

A. Orientations and layouts that specify what the display looks like.
B. The permissions required by the app.
C. The strings used in the app.
D. The code which is compiled to run the app.
Ans: A

39) The emulated device for android.

A. Runs the same code base as the actual device, all the way down to the machine layer.
B. Is more of a simulator, and acts as a virtual machine for the Android device.
C. Runs the same code base as the actual device, however at a higher level.
D. An imaginary machine built on the hopes and dreams of baby elephants.
Ans: A

40) Your Java source code is what is directly run on the Android device.

A. True
B. False
Ans: B

41) The Emulator is identical to running a real phone EXCEPT when emulating/simulating what?

A. Telephony
B. Applications
C. Sensors
D. The emulator can emulate/simulate all aspects of a smart phone.
Ans: C

42) How is a simulator different from an emulator?

A. Emulators are only used to play old SNES games, simulators are used for software development
B. The emulator is shipped with the Android SDK and third party simulators are not
C. The emulator can virtualize sensors and other hardware features, while the simulator cannot
D. The emulator imitates the machine executing the binary code, rather than simulating the behavior of the code at a higher level.
Ans: D

43) The R file is a(an) generated file

A. Automatically
B. Manually
C. Emulated
D. None of the above
Ans: A

44) An activity can be thought of as corresponding to what?

A. A Java project
B. A Java class
C. A method call
D. An object field
Ans: B

45) To create an emulator, you need an AVD. What does it stand for?

A. Android Virtual Display
B. Android Virtual Device
C. Active Virtual Device
D. Application Virtual Display
Ans: B

46) The Android SDK ships with an emulator.

A. True
B. False
Ans: A

47) The ___________ file specifies the layout of your screen.

A. Layout file
B. Manifest file
C. Strings XML
D. R file
Ans: A

48) The manifest explains what the application consists of and glues everything together.

A. True
B. False
Ans: A

49) The Android Software Development Kit (SDK) is all you need to develop applications for Android.

A. True
B. False
Ans: A

50) What is the driving force behind an Android application and that ultimately gets converted into a Dalvik executable?

A. Java source code.
B. R-file.
C. the emulator.
D. the SDK
Ans: A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *