50 TOP Real Time SAP MM Multiple Choice Questions and Answers pdf

Read the most frequently asked 50 top SAP MM multiple choice questions and answers PDF for freshers and experienced

SAP MM Objective type Questions and Answers List


1. A Plant in SAP is assigned to which entity?
A. Company code
B. Storage Location
C. G/L account
D. Ware House
E. None
Ans: A

2. What is MM stands for in SAP?

A. Materials Management
B. Materials Manupulation
C. Master Mind
D. Money Materials
E. NONe
Ans: A

3. Term or symbol used to tell the database to search two words as an exact phrase, not as separate words.
A. AND
B. OR
C. Quotation Marks
D. Asterisk
E. Parentheses
Ans: C

4. At which level is physical inventory carried out in Inventory Management?
A. At material level
B. At material/stock type level
C. At material/plant/stock type level
D. At material/plant/storage location/stock type level
Ans: D

5. What options do you have after entering a physical inventory count for a raw material?
A. You can initiate a recount.
B. You can print a list of differences to determine the materials you have to recount.
C. You can post an inventory difference, whereby a material document and an accounting document are created in the background.
D. You can post the inventory difference, whereby only an accounting document is created in the background.
Ans: A, B, C

6. In your company, some materials have a large number of goods movement leading to possible errors in Inventory Management. You would like to inventory the stock several times each time using only a sample, but cover all stock units at least one every year.
Which of the following methods can be used?
A. Cycle Counting Method.
B. Difference Posting procedure
C. Sampling method
D. Live method
Ans: A

7. You are tasked with determining the ‘Safety Stock’ for a material. Which of the following reports/factors would you take into account
A. Slow moving items
B. Range of coverage
C. Replenishment lead time
D. Demand forecast
Ans: C, D

8. How do you replicate a delivery free of charge in R/3’s Materials Management?
A. You enter a purchase order with the purchase order price. Then, however, you post the receipt with reference to the purchase order using a non-valuated movement type.
B. You enter a purchase order item, set its invoice indicator to blank and its purchase order price to zero, and then post the goods receipt.
C. You do not enter a purchase order, but post the delivery free of charge using a specific movement type in Inventory Management.
D. You create the material with the material type UNBW and then post the goods receipt without reference to the purchase order.
Ans: C

9. Which of the following statements about movement types are true?
A. The movement type influences the update of material stock account and consumption account.
B In the standard SAP system, you can enter per material document only goods movements of one movement type.
C. Goods movements, that are created from other application areas (for example a delivery in SD), are not described with movement types .
D. The movement type used controls field selection for the goods movement transaction.
E. If you use special stock indicators, you can create different stock and value updates of a material for one and the same movement type.
Ans: A, D, E

10. Which of the following statements on procuring a material of material type NLAG are correct?
A. The purchase order must be account assigned.
B. The goods receipt must always be non-valuated.
C. When you enter an invoice, you can change the account assignment as long as the goods receipt was non-valuated.
D. When the material is for consumption, no document is ever created in Financial Accounting.
Ans: A, C

11. Which of the following stock transfers/transfer postings are relevant to valuation?
A. Stock transfer from storage location to storage location within the same plant.
B. Stock transfer from consignment stores of vendor XY to our unrestricted-use stock in storage location 0001.
C. Transfer posting from stock in quality inspection in storage location 001 to stock in quality inspection in storage location 0002 within the same plant.
D. Stock transfer of a material from storage location 0001 from plant 0001 to plant 0002.
Ans: B, D

12. What transaction key is used to post a valuated goods receipt for purchase order items not subject to account assignment?
a. BSX
b. WRX
c. PRD
d. KDM
e. BSV
Ans: A

13. What is value string WA01 defined for?
a. Goods receipt of standard and subcontracting purchase order items without account assignment concerning valuated material into stock.
b. Deliveries without charge
c. Goods issues
d. Other goods receipts
Ans: C,D

14. Which value string is defined for Goods receipt of standard and subcontracting purchase order items without account assignment concerning valuated material into stock?
a. WE01
b. WA14
c. WA01
Ans: A

15. Which valuation string is used for Delivery without charge for material subject to standard price control, with posting date in the previous period and the standard price in the posting period is different to the standard price in the current period?
a. WE01
b. WA14
c. WA01
Ans: B

16. What is the key for account determination that enables a G/L account assignment differentiation for the offsetting entry for an inventory posting?
a. Valuation grouping code
b. Chart of accounts
c. Account grouping
d. Valuation class
Ans: C

17. For which transaction key in materials Management in the standard system is account grouping active?
a. BSX
b. WRX
c. PRD
d. GBB
Ans: D

18. For which transactions can you change the account grouping?
a. Invoice verification
b. Inventory Management.
Ans: B

19. The rules that you use to define if the configuration of automatic posting for a posting transaction depends on which of the influencing factors?
a. Valuation Group code
b. Material/material type
c. Account grouping
d. Chart of accounts
e. Valuation class
Ans: A,C,E

20. From where do the transaction keys for delivery cost postings come?
a. Purchasing calculation schema
b. Value string
Ans: A

21. What does the system use for the account assignment category to determine the default account?
a. Transaction key PRD
b. Transaction key GBB
c. Valuation group code
d. Account grouping
e. Valuation class
Ans: B,D

22. What are the characteristics of a Document type for Accounting documents?
a. Two character alphanumeric code
b. One number range per document
c. Cannot assign authorization group
d. Determines whether net posting is determined for the documents.
e. Account types that may be used with the document type may be selected when entering documents.
Ans: A,B,D,E

23. The rules that you use to define if the configuration of automatic posting for a posting transaction depends on which of the influencing factors?
a. Valuation Group code
b. Material/material type
c. Account grouping
d. Chart of accounts
e. Valuation class
Ans: A,C,E

24. From where do the transaction keys for delivery cost postings come?
a. Purchasing calculation schema
b. Value string
Ans: A

25. What does the system use for the account assignment category to determine the default account?
a. Transaction key PRD
b. Transaction key GBB
c. Valuation group code
d. Account grouping
e. Valuation class
Ans: B,C

26. What are the characteristics of a Document type for Accounting documents?
a. Two character alphanumeric code
b. One number range per document
c. Cannot assign authorization group
d. Determines whether net posting is determined for the documents.
e. Account types that may be used with the document type may be selected when entering documents.
Ans: A,B,D,E

27. What are the features of number assignment for accounting documents from MM?
a. Configured for each company code
b. Always linked to the fiscal year
c. Numbers assigned without gaps
d. Defines whether number assignment is external or internal
e. The interval from which the number is assigned.
Ans: A,C,D,E

28. What are the features of number assignment for accounting documents from MM?
a. Configured for each company code
b. Always linked to the fiscal year
c. Numbers assigned without gaps
d. Defines whether number assignment is external or internal
e. The interval from which the number is assigned.
Ans: A,C,D,E

29. To view the most up to date planning data (available stock, orders, reservations, etc.) on a material, use the:
A. Stock Overview report.
B. List display of material and accounting documents.
C. MRP list.
D. Stock Requirement list.
E. Standard Analysis for a material
Ans: D

30. A material forecast can be used by the following MRP types:
A. Manual Reorder point planning.
B. Automatic reorder point planning.
C. Forecast based planning.check
D. Time phased planning.
E. Storage location MRP
Ans: C

31. Materials planning can be set to automatically generate:
A. Contracts.
B. Purchase Requisitions.
C. Purchase Orders.
D. Planned Orders.
E. Delivery Schedules.
Ans: B,E

32. The following are lot sizing rules available for SAP R/3:
A. Fixed lot size.
B. Replenish to maximum stock level.
C. Weekly lot size.
D. Daily lot size.
E. Economic order quantity.
Ans: A,B,C,D

33. Which of the following apply to Purchase Orders?
A. The vendor must be specified in the Purchase Order Header.
B. All materials on a purchase order must be procured through the same purchasing group.
C. All materials on a purchase order must be of the same material group.
D. Discounts and surcharges can be maintained in the document header.
E. Discounts and surcharges can be maintained at line item level.
Ans: A,D,E

34. Which of the following is an Account Assignment category?
A. Material Group.
B. Purchase Requisition.
C. Sales Order.
D. Release Code.
E. G/L Account
Ans: C

35. Which of the following are Item Categories?
A. Consignment.
B. Service.
C. Manufacturing.
D. Cost Centre.
E. Subcontracting.
Ans: A,B,E

36. Which of the following documents can be subject to release (approval) procedure?
A. Planned Order.
B. Purchase Requisition.
C. Scheduling Agreement.
D. Purchase Order.
E. RFQ.
Ans: B,C,D

37. In Source lists the following can be sources of supply:
A. Vendor.
B. Contract.
C. Scheduling Agreement.
D. Quotation.
E. Quota Arrangement.
Ans: A,B,C,E

38. Which of the following document types can appear in the purchase order history for a purchase order line item?
A. Another purchase order.
B. A goods receipt material document.
C. A service entry sheet.
D. An invoice.
E. A release procedure.
Ans: B,C,D

39. Which one of these Purchase Order types doesn’t exist?
A. TSTH Framework PO
B. TSTH Overhead POC. None of the aboveD. Both the above
Ans: D

40. Between which of the following stocks is movement possible.
A. Unrestricted
B. Quality
C. Blocked
D. All the above
Ans: D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *