TOP 10 Microsoft Azure Multiple choice Questions and Answers pdf

Read the most frequently asked 10 top Azure multiple choice questions and answers PDF for freshers and experienced

Azure Objective type Questions and Answers List


1. Which of the following standard does Azure use ?
a) REST
b) XML
c) HTML
d) All of the mentioned
Answer:d

2. Point out the wrong statement:
a) An Amazon Machine Image can be provisioned with an operating system, an enterprise application, or application stack
b) AWS is a deployment enabler
c) Google Apps lets you create a scalable cloud-based application
d) None of the mentioned
Answer:d

Azure
Azure MCQs

3. What does IPsec in Azure platform refers to ?
a) Internet Protocol Security protocol suite
b) Internet Standard
c) Commodity servers
d) All of the mentioned
Answer:a

4. Which of the following web applications can be deployed with Azure ?
a) ASP.NET
b) PHP
c) WCF
d) All of the mentioned
Answer:d

5. Point out the correct statement:
a) The Windows Azure service itThe Windows Azure Platform allows a developer to modify his application so it can run in the cloud on virtual machines hosted in Microsoft datacenters
b) Windows Azure serves as a cloud operating system
c) With Azure’s architecture, an application can run locally, run in the cloud, or some combination of both
d) All of the mentioned
Answer:d

6. A _________ role is a virtual machine instance running Microsoft IIS Web server that can accept and respond to HTTP or HTTPS requests.
a) Web
b) Server
c) Worker
d) Client
Answer:a

7. Which of the following element allows you to create and manage virtual machines that serve either in a Web role and a Worker role ?
a) Compute
b) Application
c) Storage
d) None of the mentioned
Answer:a

8. Which of the following element is a non-relational storage system for large-scale storage ?
a) Compute
b) Application
c) Storage
d) None of the mentioned
Answer:c

9. Azure Storage plays the same role in Azure that ______ plays in Amazon Web Services.
a) S3
b) EC2
c) EC3
d) All of the mentioned
Answer:a

10. Which of the following element in Azure stands for management service ?
a) config
b) application
c) virtual machines
d) None of the mentioned
Answer:a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *